Al heel vroeg raakte ik gefascineerd door de samenhang van lichaam en geest en het verband tussen onze fysieke en emotionele gezondheid. Om écht volledig gezond te worden moeten beide gelijktijdig behandeld worden.

 

Geboren in 1969. Opgroeidend in Leiden ontvingen we post van een onderwijsinstelling waar ik een opleiding kon volgen tot psycholoog. Alle aanvragen gedaan, eerste studiemateriaal ontvangen, maar ik kwam er niet doorheen. Te jong. Ik was acht jaar.

Op veertienjarige leeftijd kreeg ik last van mijn knieën. Verschillende therapieën konden de pijn niet bestrijden, totdat ik bij een energetisch behandelaar terecht kwam die uiteindelijk wél verlichting bracht. 

Op mijn zestiende ging ik als uitwisselingsstudent naar Amerika. De behandelaar zette de behandelingen op afstand voort. Ik kon voelen wanneer ik behandeld was, doordat de pijn sterk verminderderde en ik me algeheel beter voelde: een bevestiging dat bij energetische behandelingen afstand geen enkele rol speelt.

Mijn hart lag echter bij vormgeving en beeldende kunst. Na het jaar als uitwisselingsstudent volgde ik de vierjarige opleiding tot grafisch ontwerper aan de kunstacademie in Den Haag, waarna ik terugkeerde naar Amerika om mijn eigen ontwerpbureau op te zetten. Met veel succes en plezier­ heb ik er tien jaar gewoond en gewerkt.

In 2001 verhuisde ik naar Amsterdam. Rond die tijd kwam ik in aanraking met Reiki en BodyTalk, waardoor mijn manier van denken, leven en werken blijvend is veranderd.

Eerst werd ik Reiki Master en een jaar later in 2006 ben ik door de International BodyTalk Association (IBA) erkend als Certified BodyTalk Practitioner (CBP), sinds februari 2016 ben ik erkend als Advanced CBP, wat betekent dat ik de officiële opleidingen en examens bij de IBA met goed gevolg heb afgelegd. BodyTalk is een leer die zich blijft ontwikkelen en verbreden, waarmee constante studie is gemoeid om van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te blijven. Dat is exact het mooie van BodyTalk, de hedendaagse wetenschap, zoals de symbiose van microbiomen of epigenetica, is direct toepasbaar.

Soms ligt het accent op mentaal, emotioneel, en soms op fysiek herstel, door te luisteren naar het lichaam dat alwetend is en alle antwoorden kent. De behandeling helpt het lichaam bij het zoeken naar de sleutel tot een goede en blijvende gezondheid.


Irma de Jong

Natuurgeneeskundig Therapeut
Oude Vest 105 A
2312 XV Leiden

+31 (0)6 53 81 93 18

irma@bodytalksystem.nl

connectinglight.nl is my English website which also includes the courses I offer