Wil je zelf BodyTalker worden?

Het begint bij de Fundamentals. Meer informatie, zie: International BodyTalk Association (IBA) Global Healing.

Wat leer je per module?


BodyTalk Fundamentals

Een uitgebreide inleiding op de BodyTalk-methode en veel van de krachtige behandeltechnieken die een breed scala van ziekten aan pakken.
- Algemene behandelingen, waaronder de algehele ademhaling, linker / rechter hersenen en de lichaamscoördinatie, energie-blokkades geassocieerd met geboorteplaats of onevenwichtigheden met omgevingsfactoren, energetische storingen binnen de belangrijkste hersenencortex, algemene en gelokaliseerde hydratatie, en gezondheidsproblemen in verband met interne en externe littekens.
- Specifiek balanceren van de tien belangrijkste lichaamsorganen, acht endocriene systemen en andere niet-specifieke lichaamsdelen.
- Het lichaam zuiveren van virussen, infecties, parasieten, voedselintoleranties, milieu-allergieën en geaccumuleerde gifstoffen.
- Het opheffen van huidige en ‘oude’ emotionele blockades, inclusief specifieke fobieën en angsten. Deze behandelingen zijn zeer effectief bij het corrigeren van een aantal psychische stoornissen.

BodyTalk Fundamentals continued

Vervolg op theoretische en praktische behandeltechnieken om de basis van de BodyTalk-methode af te ronden.
- Extrinsieke wederkerige punten: het behandelen van de 36 oppervlakte-energie punten die vaak van invloed zijn op iemands energieniveau, stemmingswisselingen, totale structurele eenheid, spierspanning, en de spijsvertering. Oppervlakte-energie onevenwichtigheden kan ook leiden tot pijn in specifieke delen van het lichaam.
- Lymfestelsel: het reinigen van het lymfesysteem, inclusief alle lymfeklieren en de lymfevaten.
- Zenuwstelsel / bloedsomloop: het behandelen van energieblokkades in het zenuwstelsel en de bloedsomloop.
- Energiesystemen: het balanceren van de verschillende energiesystemen in het lichaam, onder andere van de traditionele acupunctuur meridianen en de chakra’s.
- Omgevingsfactoren: het herstellen van energie-evenwicht tussen de cliënt en bepaalde aspecten van zijn omgeving.
- Specifieke balancering van hersenfuncties en verbetering van de circulatie van zenuwen en bloed in specifieke gebieden van het lichaam.
- Correctie van erfelijke en / of door het milieu beïnvloedde cel aandoeningen. Herstellen van schade door vaccins.

Principles of Consciousness

De uitgangspunten van de basis van de filosofie achter de BodyTalk-methode en hoe deze toe te passen op een praktische manier.
- Vijf zintuigen: het balanceren van de fysieke en subtiele 5 zintuigen binnen de BodyTalk-methode.
- Basis bewustzijn: de basisaanpak van het bewustzijn binnen het BodyTalk-protocol. Hierdoor kan de BodyTalker de overtuigingen, attitudes, en inzichten in het bewustzijn van de cliënt behandelen op een eenvoudige, niet-invasieve manier, via de innerlijke wijsheid van de cliënt.
- Geavanceerd bewustzijn: dit omvat de filosofie en begrippen als tijd / ruimte; verantwoordelijkheid; afzondering; individuatie; de ware aard: het ‘essentiële’ karakter; maskers en vaste denkpatronen, aangezien zij betrekking hebben op de ontwikkeling van persoonlijke en spirituele groei van de cliënt. Deze kennis helpt de BodyTalker om de linker / rechter hersenen van de cliënt in balans te brengen en zo de natuurlijke staat van innerlijke vrede en harmonie te herkennen.

Bio-Dynamics

Het lichaam als een energiesysteem. De integratie van de energie-systemen in het fysieke lichaam en het basisprincipe van BodyGenics.
- Vijf elementen: een meer gedetailleerde studie van de vijf elementen.
- Wei Qi (beschermende energie): een gedetailleerd onderzoek van de rol van de Wei Qi en de praktische manieren om de functies in evenwicht te brengen.
- Ademhaling: een studie van alle aspecten van het ademhalingsstelsel en zijn vertakkingen door het hele lichaam.
- Het diafragma: de rol van het diafragma in de verwerking en distributie van pathologische emoties en gedachten. Een specifieke techniek om het middenrif te openen en het functioneren te verbeteren.
- Aard van emoties: een studie van de rol van emoties binnen de bodymind en nieuwe technieken in de harmonisatie van de emoties.
- Lichaams vivaxis: een specifieke techniek om organen, endocrine, en lichaamsdelen te heroriënteren aan de hele bodymind.
- Spieren: een gedetailleerde studie van de emotionele en psychologische relaties van alle belangrijke spieren en gewrichten van het lichaam.

Bio-Dynamics continued

Deze richt zich op sportgeneeskunde en spier- en skeletaandoeningen.
- Sport prestaties: het voorbereiden van een sporter op een maximale prestatie in specifieke gebeurtenissen met behulp van een agenda.
- Wederkerige punten: extrinsieke en intrinsieke punten voor specifieke wervelkolom balancering en houdingscorrectie.

Lymphatic Drainage and Applied A&P

Omvat de theorie en de toepassing van een systematische aanpak voor het gebruik van anatomische en fysiologische details van zowel westerse en oosterse perspectieven.
- Een kort overzicht van de beginpunten en de verbindingen van een aantal grote spieren.
- De Veltheim methode van lymfedrainage (VMLD): een effectieve aanpak van lymfedrainage die krachtige fysieke en emotionele veranderingen te weeg brengt.

MacroCosmic BodyMind

De macrokosmische inzichten op de functie van de bodymind complex. Eerdere modules zijn gericht op de interne synchronisatie van de bodymind. We moeten ons ervan bewust zijn dat de bodymind ook een integraal speler in de macrokosmos is en moet synchroniciteit hebben met al die factoren voordat er harmonie kan plaatsvinden.
- 21 sub-chakra’s: de functie van de 21 sub-chakra’s die zijn verspreid over het hele lichaam en de techniek om ze in balans te brengen.
- 8e chakra: culturele invloeden, erfelijke invloeden, voorouderlijke invloeden, vast gewortelde gewoonten en trends.
- Planetaire invloeden: de planten en de huizen.

Matrix Dynamics

Het ontrafelen van primaire en secundaire karakterstructuren. Deze structuren zijn collectieve persoonlijkheidsmaskers die diepgaand effect hebben op de gezondheid van het individu. Complexe structuren, zoals organisaties en families, kunnen ook in balans gebracht worden (vergelijkbaar met familieopstellingen).

PaRama Unit 1

‘Postgraduate’ en correspondentie studie van nieuwe informatie over de BodyTalk-methode van Dr. John Veltheim.
- De hersenen: niveaus van bewustzijn, de vierledige hersenen, de hart-hersenen link.
- De drie guna’s: Sattva, Rajas en Tamas, het basisconcept van de Ayurvedische geneeskunde.
- De hersenen in detail: de fysiologie en het bewustzijn van 42 verschillende hersendelen.

Natuurgeneeskundig Therapeut
Oude Vest 105 A
2312 XV Leiden

+31 (0)6 53 81 93 18

irma@bodytalksystem.nl

connectinglight.nl is my English website which also includes the courses I offer