BodyTalk zou bij herstel- en genezingsprocessen kunnen ondersteunen en zou daarmee de algehele geestelijke, emotionele en lichamelijke gezondheid kunnen bevorderen.

 

Werkwijze?

Cliënt of BodyTalker raakt het deel van het lichaam aan dat behandeld moet worden. Vervolgens tikt de BodyTalker zachtjes op het hoofd van de cliënt om de hersenen te stimuleren de interne communicatie te herstellen. Daarna tikt de BodyTalker zachtjes op het borstbeen om de verandering op te slaan, waardoor de balans na behandeling gehandhaafd blijft. Dan tikt de BodyTalker op de buik om de verandering dusdanig te integreren en te kunnen toepassen. Duur en frequentie van de behandelingen zullen per situatie en individu verschillen.

Ervaringen met biofeedback hebben uitgewezen dat deze oude Hatha-Yogatechniek een verhoogde hersenfunctie in relatie tot het specifieke lichaamsdeel bewerkstelligt.

Waarom BodyTalk?

Cliënten lieten weten profijt te hebben gehad van de behandelingen bij:
• reductie of wegnemen van emotionele en psychische problemen, angst, burn-out, fobieën, pijnklachten, stress of vermoeidheid. 
• verbetering van de lichaamshouding en -coördinatie, versterking van het immuunsysteem en optimaliseering van de spijsvertering/stofwisseling. 
• het in balans brengen van hersenfuncties, waarmee helderheid­ van denken wordt gestimuleerd. 

BodyTalk zou goede resultaten kunnen geven op bijna elk gebied van de gezondheid, het is absoluut veilig voor alle leeftijdsgroepen en er zijn geen contra-indicaties bekend.

BodyTalk kan naast andere behandelvormen of therapieën worden toegepast, er wordt geen diagnose gesteld en er worden geen medicijnen voorgeschreven.

Cliënten genieten duidelijk van de behandeling en de heilzame resultaten voor lichaam en geest zijn meestal duidelijk merkbaar. Er blijven natuurlijk situaties waarbij naast BodyTalk doel-gerichte medische en specialistische hulp nodig is.

Klinische resultaten hebben echter aangetoond dat verbeterde communicatiesystemen van het lichaam leiden tot harmonisering van lichaam en geest, waardoor het lichaam in staat wordt gesteld zichzelf op elk niveau te genezen.


BodyTalk Proctocol

Natuurgeneeskundig Therapeut
Oude Vest 105 A
2312 XV Leiden

+31 (0)6 53 81 93 18

irma@bodytalksystem.nl

connectinglight.nl is my English website which also includes the courses I offer