BodyTalk richt zich op u, uw complete persoon en uw gehele verhaal, en het maakt gebruik van de complete context van uw leven om uw gezondheid te verbeteren.


BodyTalk begrijpt de grote psychologische invloed van het lichaam op onze gezondheid. In plaats van zich te concentreren op het symptoom, het zou kunnen dat BodyTalk de onderliggende oorzaken van ziekte vindt door het behandelen van de complete persoon met zijn gehele verhaal.

 

John Veltheim

Het BodyTalk systeem is begin jaren '90 ontwikkeld door John Veltheim, een Australische chiropractor en acupuncturist, die daarnaast bio-energetische therapie, toegepaste kinesiologie, sportgeneeskunde, osteopathie en filosofie studeerde.

Wat is BodyTalk?

Ons lichaam is een complex systeem met een gevoelige balans tussen fysiologische en biochemische functies, emotionele en mentale interacties, omgevingsinvloeden, erfelijke omstandigheden en genetische factoren. De balans tussen al die elementen kan op termijn door uiteenlopende fysieke of emotionele oorzaken verstoord raken. BodyTalk zou de gezondheid kunnen verbeteren door het wegnemen van verstoringen en het optimaliseren van de interne communicatie van het lichaam.

Hoe werkt BodyTalk?

Het BodyTalk systeem maakt de communicatie met het lichaam mogelijk door gebruik te maken van een spierspanningstest die op elke vraag aan de cliënt een ‘ja’- of ‘nee’-antwoord oplevert. De innerlijke wijsheid, fysiologische kennis van het lichaam zou de BodyTalker instructies kunnen geven voor het bewerkstelligen of behouden van een optimale gezondheid van lichaam en geest. Door toepassing van een uitgebreid vragenprotocol kan de BodyTalker observeren wat het lichaam zou kunnen doen om lichaamsfuncties en geest met elkaar in balans te brengen, organen, klieren of lichaamsdelen met elkaar te koppelen en hun onderlinge communicatie te herstellen.


Klik op de foto om de video te starten – Dr. John Veltheim beschrijft en demonstreert de Cortices-techniek waarmee de communicatie tussen linker- en rechter hersenhelft wordt verbeterd en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Natuurgeneeskundig Therapeut
Oude Vest 105 A
2312 XV Leiden

+31 (0)6 53 81 93 18

irma@bodytalksystem.nl

connectinglight.nl is my English website which also includes the courses I offer